PSC Solar

Anyavállalatunk, (Fort-Bau Zrt.) több évtizedes kivitelezési múltjának köszönhetően, továbbá a megrendelői igényeknek megfelelően felismerte, hogy már nem elegendő korszerű, modern épületeket építeni, hanem egyre fontosabb a fenntarthatóság az energiahatékonyság és környezetvédelem.

Ennek megfelelően cégcsoporton belül elkötelezettek lettünk a megújuló energiákat alkalmazandó technológiák irányába ezért kezdetben a hőszivattyús rendszerek tervezésével kezdtünk el foglalkozni az épületek energiahatékony üzemeltetése céljából, továbbá elsők között kezdtünk hőszivattyús rendszerek telepítésével foglalkozni akkoriban a még ismeretlen hazai piacon.

Fontosnak tartjuk az innovációt, így már az anyavállalatunk szállodájának (https://hotelholloko.hu) megépítésénél kiemelt célkitűzésnek tartottuk a megújuló energia felhasználását, ennek megfelelően a teljes épület fűtése-hűtése talajszondás geotermikus energiával került megépítésre. Ezzel úttörő szerepet vállaltunk ezen a piacon, több egyedi megoldást kellett alkalmaznunk annak érdekében, hogy a közel 8000 m2 szálloda komplexum egész éves energia igényét közvetlenül a természetből nyerjük, ezzel is hozzájárulva környezetünk megóvásához és fenntarthatóságához!

Önmagában, ezen rendszerek kevésnek bizonyultak a teljes „rezsi” mentességhez, így hozta magával, a naperőművek tervezését, telepítését, melyet kezdetben, csak ipari és komplett naperőművek megépítését jelentette, de mára már egy önálló üzletággá fejlődött ki a HMKE szegmensben.
A piaci igényekhez igazodva eljutottunk arra szintre, hogy egy teljes országot lefedő telepítői csapat áll rendelkezésünkre, akik magasan képzett szakembereivel a rendszeres szakmai képzéseken keresztül sajátítják el legmagasabb szinten a naprakész tudásukat.

A fotovoltaikus rendszerek ma még startup tevékenységnek számítanak, minden évben új technológiák látnak napvilágot és a jelenlegi alkalmazási területet a piac alig 15-20%-át fedi le. Ezért fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink a piaccal, technológiával együtt fejlődjenek és képezzék magukat.
A PSC Solar erősen elhivatott az új technológiák irányába, ezért a korszerű PERC alapú panelek mellett tettük le a voksunkat és olyan vezető inverter márkák hivatalos forgalmazói vagyunk mint a Huawei, Sungrow, Goodwe, SolarEdge avagy a Fronius, továbbá több hőszivattyú márkaképviseletét látjuk el, mint például a Gree, Ariston, Fujitsu, Fisher avagy a Panasonic.

A napelemes rendszerek esetében meg kell különböztetni ipari és lakossági területet, hiszen mindkét terület önálló szakértelmet igényel.

Lakossági rendszerek esetében az elsődleges szempont, hogy mennyi megtérüléssel számolhat a tulajdonos, és például áramszünet esetén lesz-e az épületnek áram ellátása. Ezen előre átgondolt személyes tervezéseknél egyre többször merül fel a sziget avagy félsziget üzemmódoknak a kiépítése.

Iparinál rendszereknél ezeken az alapfeltételeken felül igen fontos az adott épület felhasználási szokását megismerni, pontosan meg kell tervezzük, hogy milyen fogyasztási szokások jellemzik a megrendelőt és ezekhez szükséges a rendszert méretezni. Szolgáltatói oldalról kiemelten fontos, hogy 50kW feletti rendszerek esetén nem lehet hálózatra visszatáplálni, csak visz-watt védelemmel ellátott rendszerek telepíthetők, ennek megfelelően a megtermelt többletenergia helyben tárolása is szükségessé válhat.

50 kW feletti rendszerekhez teljes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése szükséges, és ennek eredménye alapján tudjuk a rendszert pontosan megtervezni.
Fontosnak tartjuk, hogy megrendelőink minden esetben a felhasználási igényüknek legoptimálisabb rendszert szállítsuk, és hogy az általunk telepített rendszerek 25-30 évig üzembiztosan működjenek.

Cégcsoporton belül az erre szakavatott kollégáink a jelenlegi piaci trendeket figyelembe véve bonyolítják le a megrendelőink igényeinek megfelelően azon napelemes rendszerek telepítését, amely által megtermelt villamos energia akár a fűtésrendszer korszerűsítéséből eredően felhasználhatóvá válik a családok avagy közintézmények számára, így kombinálva a megújuló energiaforrás felhasználási céljait.
Megrendelőink felé a komplex szolgáltatásainkat a maximális precízió és pontosság jellemzi. Vállalatunk diverzitását tükrözi a különféle szektorokban való prosperálás, mely alátámasztja, hogy cégünk meghatározó szereplője a hazai piacnak.