Hőszivattyú működése:

Napjainkban a hőszivattyúk egyre népszerűbbek, ha fűtéskorszerűsítésről vagy az otthoni fűtési-hűtési megoldásokról van szó. A hőszivattyúk által biztosított rugalmasság, hatékonyság, hosszú távú kedvező megtérülés és az alacsonyabb környezetszennyező hatás csak néhány azon okok közül, amiért manapság az eddigi, fosszilis tüzelőanyagokat használó technológiákat egyre inkább a megújuló energiával működő hőszivattyúkra cserélik.
A kormányok Európa szerte szintén felismerték, hogy a hosszú távú fenntarthatóság és a karbonsemlegesség elérésére irányuló stratégiák megvalósítása érdekében a hőszivattyúk jelenthetik a jövőt, így Európában és hazánkban is különböző ösztönző pályázatokat és támogatásokat vezetnek be a hőszivattyú berendezések elsődleges használata  érdekében.

Az osztott rendszerű hőszivattyú kültéri egysége a kültérben elhelyezve a levegő energiájából nyeri a fűtéshez, hűtéshez, illetve a melegvíz-készítéshez szükséges energiát. Ezért kiemelkedő fontosságú a levegős hőszivattyú rendszerek kültéri egységének jól szellőző helyen történő elhelyezése. A háztartás energiaigényének közel 75%-a így kerül előállításra, míg a maradék 25%-ot a villamosenergia szolgáltatja, amihez szükséges villamos energiát a PSC Solar napelemes rendszereivel megtermelhet.
A monoblokk rendszerű hőszivattyú esetén egyetlen egy berendezésből áll, amit a kültérben helyeznek el, azaz nincs beltéri egysége. Ehhez a rendszerhez a beltérben a vezérlés és igény esetén a melegvíz tartály, avagy a fűtési vízre alkalmas puffer tartály csatlakozik.

A levegős hőszivattyú látszólag egy lehetetlen folyamtara képes, hiszen egy kilowatt villamos energiából akár négyszer-ötször annyi fűtési (hűtési) energiát képes az épület falán belülre juttatni. A szükséges teljesítményigényének 75-80 %-át tisztán a környezeti levegő hőtartalmát hasznosítva a közvetlen környezetéből nyeri, ahol a hő egész évben korlátlanul rendelkezésre áll és ráadásul ingyen. Ez technológia egy valóban energiatakarékos és környezetkímélő megoldás, miközben energiaszámlája drasztikusan alacsonyabb lehet.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a levegő-víz rendszerű hőszivattyú készülék és fontolgatja a készülék alkalmazását az Ön otthonában, kérjük keresse fel a PSC Solar csapatát.

Ingyenes felmérés

Adja meg az adatait, és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
Felmérési helyszín*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.