Energetikai korszerűsítés

Az energetikai korszerűsítés egy hosszú távú befektetés melyet gondos tervezéssel kell megvalósítani.

Alap tézis, hogy az épületeink rendszeres karbantartásra szorulnak, továbbá néhány évtizedenként olyan felújítások is indokolttá válnak, melynek fontos része lehet az energetikai korszerűsítés. 

De miért érdemes ezzel is foglalkozni? 

Számos érvet tudunk felsorolni az energetikai korszerűsítés mellett, de átfogó lényege, hogy az energetikai korszerűsítéssel az épület környezetbarát és fenntartható üzemeltetése valósuljon meg, lehetőség szerint a megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú használatával, illetve a lehető legköltséghatékonyabb és legjobb ár-érték arányú üzemeltetés legyen irányadó.

Egy ilyen beruházással jelentősen csökkennek az energiakiadások, majd nem utolsó sorban komfortosabbá, modernebbé és szebbé teheti vele otthonát, melynek ingatlanpiaci értéke jelentősen magasabb lesz a korszerűsítés után. Egy korszerű, alacsonyabb vagy akár nulla energiaigényű és költségű ingatlan piaci értéke magasabb, mint egy ugyanolyan adottságokkal rendelkező, korszerűsítés nélküli ingatlannak.

A régi építésű, homlokzat avagy aljzat és födémszigetelés nélküli otthonok energiaigénye igen nagy, ami a havi energia számlán jelentős összegekre rúghat. Egy jól átgondolt energetikai korszerűsítéssel ezek a havi összegek felére is csökkenhetnek de akár közel nulla forintra is redukálhatjuk egy megfelelő tervezéssel. Sokan elgondolkodnak azon, hogy milyen is lehet az élet egy rezsi mentes házban élni. Nos, referenciáink és azon tulajdonosok visszajelzéseik alapján Mi is alátámasztjuk, hogy igen, jó érzés egy ilyen ingatlanban élni…..

Számos helyen okoznak gondot a huzatos ablakok, a hideg falak, nehezen felfűthető vagy gyorsan kihűlő helyiségek, sok esetben a nyári túlmelegedés, vagy a kívülről beszűrődő zaj is problémaként jelentkezik. Legrosszabb esetben a lakóknak már a penész problémájával is meg kell küzdeniük, ami már az egészségre is káros hatással van! 

Az elavult fűtésberendezések cseréje életvédelmi szempontból is fontos lépés lehet hiszen a modern, biztonságos, egyben nagyon minimális energiaigényű hőszivattyú hűtő-fűtő készülékek mellett nem kell tartani a szén-monoxid-mérgezéstől. Ezek a berendezések a környezetünkben megtalálható levegőből és hőenergiából táplálkoznak 75-80%-ban, a maradék 20-25% villamos energiaszükségletüket pedig a PSC Solar csapata által értékesített és telepített napelemes rendszer megtermelt energiájából is elláthatjuk.

Fontos kiemelni, hogy ezekkel a beruházásokkal nem csak otthonunk energiaigényének megteremtésének költségkímélő megoldását érjük el, hanem ha egy kicsit tovább gondolkodunk akkor a gyermekeink szebb jövőjét is biztosítjuk azáltal, hogyha kevesebb energiát használunk, azzal csökkentjük az éghajlatváltozásért felelős szén-dioxid-kibocsátást, így nem csak mi, de a környezetünk is profitál a beruházásból hiszen közvetve javítjuk környezetünk levegő minőségét.

Milyen energetikai korszerűsítési feladatokban tud segíteni Önnek a PSC Solar?

  • Hőtermelő berendezés cseréje (korszerű kazáncsere)
  • Hőszivattyú berendezések tervezése, beépítése levegő-víz, levegő-levegő rendszerű
  • Napelemes rendszerek tervezése kivitelezése
  • Határoló szerkezetek hőszigetelése (homlokzat, födém, aljzat) 
  • Nyílászárók kivitelezése, cseréje

Mik a teendők ha valaki elszeretné indítani ezt a folyamatot?

Nos, az első lépés, hogy az ügyfél igényeit megismerve egyeztetünk okleveles energetikus kollégánkkal, aki a korszerűsítésre szánt ingatlanon egy teljes energetikai auditot készít el annak érdekében, hogy az épületre szabva a legmegfelelőbb eszközök és rendszerek legyenek beépítve.

Az energetikai audit elkészülte után közösen átbeszéljük ügyfeleinkkel, hogy milyen energetikai korszerűsítési munkálatokat tervezünk megvalósítani, majd azoknak költségeire elkészítjük a munkafolyamatokra szétbontott árajánlatot.

Pénzügyi oldalról megvizsgáljuk, hogy a munkálatokra milyen egyéb állami támogatású forrást tudunk biztosítani, avagy ügyfél igénynek megfelelően banki finanszírozott konstrukciót is összeállítunk. Amennyiben elérhető olyan pályázat minek keretein belül egy ilyen beruházás megvalósítható, úgy a pályázati dokumentációk és a teljes pályázati folyamatok lebonyolítását vállalja a PSC Solar csapata.

Energetikai korszerűsítésre kérjen ajánlatot szakavatott kollégáinktól.

Ingyenes felmérés

Adja meg az adatait, és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
Felmérési helyszín*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.